Pradinis puslapis Dienorastis Blog Šarvuoto automobilio vairuotojas išvengia ginkluoto išpuolio [Vaizdo įrašas]

Šarvuoto automobilio vairuotojas išvengia ginkluoto išpuolio [Vaizdo įrašas]

07. 05. 2021
|
Kategorijos Blog
Šarvuoto automobilio vairuotojas išvengia ginkluoto išpuolio [Vaizdo įrašas]



Kino scenos, bet mes ne Holivude. Čia viskas dramatiškai tikra. Mes kalbame apie šarvuoto apsaugos furgono užpuolimą, nufilmuota vidinę salono kamera. Incidentas įvyko Pretorijoje, Pietų Afrikoje, kur nusikaltėlių grupė bandė blokuoti transporto priemonę šaudydami. Transporto priemonės vairuotojas, vertingų daiktų gabenimui skirtas „Toyota“ pikapas, buvo ramus ir elgėsi puikiai bei taktiškai, vengdamas blogiausio.

Neįtikėtina judviejų ramybė esant tokiam karo scenarijui. Įraše matome, kaip vairuotojas, nepaisydamas jaudulio akimirkoje, visiškai kontroliuoja situaciją. Vienu metu jis buvo priverstas apsisukti labai drąsiai link nusikaltėlių. Laimei, nė vienas iš jų nenukentėjo.
Sustojęs, apsaugos furgono vairuotojas atidarė duris ir išlipo, pasiėmęs automatą M4. Mes nežinome, kas nutiko sekančiomis akimirkomis, tačiau vairuotojas labai užtikrintai pastatė kojas ant žemės. Kronikoje rašoma, kad niekas nenukentėjo. Juk atrodo, kad dienos herojus yra puikus profesionalas. Teigiama, kad jis buvo SAPS specialiosios paskirties grupės narys ir yra „Fortis Pro Active Defense“ vienišų operatorių kursų vyriausiasis instruktorius.


 




Trečiame vaizdo įraše, veiksmai analizuojami taktiniu požiūriu. Čia mes pabrėžiame nepaprastą šių dviejų saugumo vyrų pasirengimą. Jie puikiai dirbo. Kai veži brangias vertybes, supranti, kad bet kurią akimirką viskas gali pablogėti. Tokiais atvejais, planuodami maršrutą, turite įsitikinti, kad kiekvienoje kelionės dalyje esate susipažinę su savo ištekliais ir galimomis atramomis.

Svarbu turėti aiškų vaizdą apie alternatyvius maršrutus, evakuacijos kelius, saugias prieglaudas, policijos nuovadas, ligonines ir pan. Tie, kurie sėdi keleivio vietoje, turi padėti, taip pat ir komunikacijos bei strateginės vizijos atžvilgiu. Tai leidžia vairuotojui sutelkti dėmesį į tai, ką jis turi padaryti, kalbėdamas apie dinamišką transporto priemonės valdymą. Apskritai, vaizdo įrašo veikėjai padarė neįtikėtiną darbą su savo šarvuotu automobiliu.